Terug naar cursus-overzicht
Beginners

Junioren

Bent u geïnteresseerd om deze cursus te volgen? Schrijf u dan onderaan deze pagina in!

Interesse? Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier onder aan deze pagina te gebruiken.

Na de Puppencursus kan men het advies krijgen om door te stromen naar de Juniorencursus. Dit advies wordt gegeven na het Puppenexamen en komt tot stand in samenspraak met de trainerscoördinator en jouw trainer van de afgesloten cursus en jouw idee over wat je met je hond wil gaan doen in de toekomst. Als je hond bijvoorbeeld nog erg speels is of nog niet genoeg aandacht voor jou heeft, dan kan het advies zijn om eerst een tussencursus te volgen. Dit wil niet zeggen dat jij of de hond niet goed genoeg zijn, maar je hond heeft gewoon wat meer tijd nodig om klaar te zijn voor het strakkere werk. Dat kan dan wat beter op een meer ontspannen en losse manier, in plaats van meer druk op jou en je hond te leggen.

Als men bij de junioren komt is dat namelijk het eerste stapje richting echte gehoorzaamheid – E.G. of Obedience- en wordt er van de baas en hond verwacht dat er een begin wordt gemaakt met netter en strakker werken. Niet alleen tijdens de lessen, maar zéker ook dagelijks thuis oefenen!

Wat houdt de Juniorencursus in?

Het netter en strakker werken, Zit- Sta- Af- Meelopen door bijvoorbeeld de handelingen af te bouwen en meer op commando te gaan werken, Begin maken met volgen (dit is anders dan netjes meelopen), Af/ Blijf en Zit/ Blijf op grotere afstand, Netjes aan de voet komen zitten, Vak sturen, Apporteren, Voorkomen, Gebit kijken (= bij puppen lip aanraken of één zijde, bij Junioren TWEE zijden).

Aan het eind van het seizoen doe je examen. Dit is een clubexamen, jouw eigen trainers begeleiden je net als in de les. Twee andere, onafhankelijke trainers beoordelen je vorderingen. Na afloop van het examen worden jouw vorderingen met de keurmeesters en je trainer(s) besproken.

Deze cursus wordt geleid door

Yvonne Mudde

Yvonne Mudde

Linda de Bruyn

Linda de Bruyn

Nathalie Broeders

Nathalie Broeders

Annette van Dijk

Annette van Dijk

Interesse in deze cursus?

Geïnteresseerd geraakt in deze cursus? Schrijf u dan in via het onderstaand formulier.

Direct inschrijven

Meld u aan voor deze cursus

Naar aanleiding van uw aanmelding zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Gegevens van uw hond