Junioren

Na de Puppen- of Basiscursus kan men het advies krijgen om door te stromen naar de Juniorencursus. Dit advies wordt gegeven na de Puppen-/ Basistest en komt tot stand in samenspraak met de trainerscoördinator en uw trainer van de afgesloten cursus en uw idee over wat u met uw hond wil gaan doen in de toekomst. Als uw hond bijvoorbeeld nog erg speels is of nog niet genoeg aandacht voor u heeft kan het advies ook Basis 2 zijn. Dit wil niet zeggen dat u of de hond niet goed genoeg zijn, maar uw hond heeft gewoon wat meer tijd nodig om klaar te zijn voor het strakkere werk . Dat kan dan wat beter op een meer ontspannen en losse manier, in plaats van meer druk op u en de hond.

Als men in de junioren komt is dat namelijk het eerste stapje richting echte gehoorzaamheid – E.G. of G.G.- en wordt er van de baas en hond verwacht dat er een begin wordt gemaakt met netter en strakker werken.

Wat houdt de Juniorencursus in?

Het netter en strakker werken, Zit- Sta- Af- Meelopen door bijvoorbeeld de handelingen af te bouwen en meer op commando te gaan werken, Begin maken met volgen ( dit is anders dan netjes meelopen), Af/ Blijf en Zit/ Blijf op grotere afstand, Netjes aan de voet, Vak sturen, Apport, Voorkomen, Gebit kijken (=bij puppen lip aanraken of één zijde, bij Junioren TWEE zijden)

Deze oefeningen zitten ook in de Basiscursussen 1 en 2, maar dan hebben baas en hond wat meer tijd om het op hun niveau aan te leren.

Aan het eind van het seizoen doet u examen. Dit is een clubexamen, uw eigen trainers begeleiden u net als in de les. Twee andere, onafhankelijke trainers beoordelen uw vorderingen. Na afloop van het examen worden uw vorderingen met de keurmeesters en uw trainers besproken.