Terug naar cursus-overzicht
Beginners

Junioren

Bent u geïnteresseerd om deze cursus te volgen? Schrijf u dan onderaan deze pagina in!

Na de Puppen- of Basiscursus kan men het advies krijgen om door te stromen naar de Juniorencursus. Dit advies wordt gegeven na de Puppen-/ Basistest en komt tot stand in samenspraak met de trainerscoördinator en uw trainer van de afgesloten cursus en uw idee over wat u met uw hond wil gaan doen in de toekomst. Als uw hond bijvoorbeeld nog erg speels is of nog niet genoeg aandacht voor u heeft kan het advies ook Basis 2 zijn. Dit wil niet zeggen dat u of de hond niet goed genoeg zijn, maar uw hond heeft gewoon wat meer tijd nodig om klaar te zijn voor het strakkere werk . Dat kan dan wat beter op een meer ontspannen en losse manier, in plaats van meer druk op u en de hond.

Als men in de junioren komt is dat namelijk het eerste stapje richting echte gehoorzaamheid – E.G. of G.G.- en wordt er van de baas en hond verwacht dat er een begin wordt gemaakt met netter en strakker werken.

Wat houdt de Juniorencursus in?

Het netter en strakker werken, Zit- Sta- Af- Meelopen door bijvoorbeeld de handelingen af te bouwen en meer op commando te gaan werken, Begin maken met volgen ( dit is anders dan netjes meelopen), Af/ Blijf en Zit/ Blijf op grotere afstand, Netjes aan de voet, Vak sturen, Apport, Voorkomen, Gebit kijken (=bij puppen lip aanraken of één zijde, bij Junioren TWEE zijden)

Deze oefeningen zitten ook in de Basiscursussen 1 en 2, maar dan hebben baas en hond wat meer tijd om het op hun niveau aan te leren.

Aan het eind van het seizoen doet u examen. Dit is een clubexamen, uw eigen trainers begeleiden u net als in de les. Twee andere, onafhankelijke trainers beoordelen uw vorderingen. Na afloop van het examen worden uw vorderingen met de keurmeesters en uw trainers besproken.

Deze cursus wordt geleid door

Hans van Heulen

Hans van Heulen

Interesse in deze cursus?

Geïnteresseerd geraakt in deze cursus? Schrijf u dan in via het onderstaand formulier.

Direct inschrijven

Meld u aan voor deze cursus

Naar aanleiding van uw aanmelding zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Gegevens van uw hond