Wat is Agility

 

Wat is Agility


Agility, voorheen behendigheid, is een sport waar het plezier van hond en eigenaar voorop staat.

De sport biedt de honden een fantastische mogelijkheid om zich uit te leven en samen met hun baas “de handler” actief bezig te zijn.

Het gaat erom dat de hond en handler een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk afleggen.

 

Zowel de hond als de handler moeten zich lichamelijk inspannen. Door samen de sport te beoefenen vormt u een team en gaat elkaar beter begrijpen. U bouwt hierdoor een innige band met elkaar op. De toeschouwer zal met genoegen en bewondering de sprongen en de kunsten bekijken die de hond zonder enige moeite lijkt te beheersen.

 

De Agility sport wordt op verschillende niveaus bedreven. Van recreatief tot aan wereld Bent u op zoek naar een sport waarbij baas en hond een sportieve twee- eenheid vormen dan is

Agility is voor U!

 

 

kampioenschappen. In Nederland worden er jaarlijks door het hele land wedstrijden georganiseerd, van debutanten- tot aan veteranen wedstrijden. Ook internationaal kan men aan wedstrijden mee doen.

 

 

U mag altijd langs komen om kennis te maken en kijken hoe het er bij de lessen aan toe gaat. Een mooie gelegenheid om de sfeer van de sport te proeven. Onze instructeurs kunnen u dan meer vertellen over de sport. De trainingen zijn op dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 en op donderdag avond van 19:00 tot 21:00.

De cursusduur is minimaal 30 weken per jaar met een zomer en winterstop. en kost 120 Euro.

Restitutie van cursusgeld is niet mogelijk.

 

Welzijn en gezondheid


Welzijn, veiligheid en gezondheid van de hond vinden wij belangrijk. Twee keer paar jaar controleren we de entingsboekjes. De Agilitysport is geschikt voor bijna alle soorten honden. Alleen zeer zware honden of dogachtigen kunnen deze sport beter niet beoefenen.

Om de sport veilig en verantwoord te beoefenen moet de hond eerst volledig zijn uitgegroeid en skelet en spierweefsel van de hond voldoende zijn ontwikkeld.

Dat betekent voor licht gebouwde honden dat deze minimaal 12 maanden en zwaargebouwde honden 18 maanden oud moeten zijn en geen lichamelijke aandoeningen hebben. Is uw hond al wat ouder dan passen we het parcours gewoon aan zodat de belasting voor de hond niet te groot wordt.

 

PréAgility

 

Bij voldoende aanmeldingen is er een mogelijkheid voor pré agility