Laatste nieuws i.v.m. COVID-19 (Corona)

UPDATE WOENSDAG 15 SEPTEMBER 2021
Per 25 september is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals festivals optredens en professionele sportwedstrijden, heb je een coronatoegangsbewijs nodig.

I.v.m. de beperkingen die gelden voor evenementen binnen, worden álle lessen en de theoriebesprekingen tot nader order buiten gegeven.


VRIJDAG 18 JUNI 2021
We zien dit terug in de besmettingscijfers en in het aantal mensen dat met Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Deze cijfers dalen nu snel.
De meeste maatregelen zijn daarom niet meer nodig. Het kabinet heeft dan ook besloten om stap 4 van het openingsplan te zetten en zelfs te vergroten. Vanaf 26 juni zijn alle deuren open, waarbij 1,5 meter afstand de allesbepalende norm blijft.
De buitensporten mogen tot groepen van max. 50 personen.
Per 30 augustus (start nieuw seizoen) stellen wij de kantine en het terras open. U kunt dan weer consumpties bestellen.

19-05-2021 (2e Openingsplan)
De buitensporten mogen weer met grotere groepen (max. 30 personen) plaats vinden, maar nog steeds op 1,5 meter afstand van elkaar.
Ook mogen de buitenterrassen weer open.
Wedstrijden en publiek zijn nog niet toegestaan.
De 3e stap in het openingsplan staat nu op z’n vroegst op 9 juni gepland.
Op 1 juni wordt bekend gemaakt of deze 3e stap gezet kan worden.
Die berichtgeving wordt hier dan weer gepubliceerd.

13-04-2021
Helaas zijn er geen versoepelingen aangekondigd. De maatregelen die genoemd worden vanaf 23 maart 2021 blijven daarom nog van kracht.

23-03-2021
Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen, vanaf woensdag 31 maart, buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen (+ 1 trainer) sporten. Voorwaarde is wel dat zij onderling 1,5 meter afstand houden.

Vanwege de zomertijd begint de avondklok vanaf 31 maart om 22.00 uur in plaats van om 21.00 uur. Dat betekent dat vanaf de 31e de avondlessen weer volledig gegeven kunnen worden.

Om een ieder in de gelegenheid te stellen op tijd thuis te zijn, zullen de lessen tot maximaal 21:15 worden gehouden. Cursisten worden via hun trainer verder geïnformeerd.

De maatregelen gelden tot 20 april. Op 13 april is er een nieuwe persconferentie en zullen nieuwe regels worden aangekondigd. 

08-03-2021
N.a.v. de laatste persconferentie zijn de maatregelen voor de buitensporten versoepeld. Vanaf dinsdag 16 maart geldt dat 4 volwassenen (vanaf 27 jaar) trainingen kunnen krijgen van 1 trainer. Hier bovenop heeft de Gemeente Woerden de KCW toestemming verleend om per direct max. 4 personen toe te staan per instructeur, met inachtneming van minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
24-02-2021
De maatregel van de avondklok wordt verlengd tot 15 maart 04:30 uur.
De avondlessen worden daarom aangepast gegeven. Cursisten worden via hun trainer op de hoogte gebracht over de indeling van de les.
Voor buitensporten geldt nog steeds dat 2 volwassenen (vanaf 27 jaar) trainingen kunnen krijgen van 1 trainer, op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
11-02-2021
Vanwege de verlenging van de avondklok én de huidige weersomstandigheden zijn alle lessen, m.u.v. de puppy’s, tot maandag 21 februari afgelast. De puppytrainers zullen de cursisten inlichten.
22-01-2021
I.v.m. aangescherpte maatregelen om het coronavirus terug te dringen, geldt er vanaf zaterdag 23 januari tot in de nacht van 9 op 10 februari een avondklok. 
Daarom is besloten om álle lessen, m.u.v. de puppy’s en SGH op zaterdag, tot woensdag 10 februari niet op te starten.
De cursisten worden via de trainers ingelicht.
Zodra daar aanleiding toe is worden jullie verder geïnformeerd over de (on)mogelijkheid om weer les te gaan geven.
14-12-2020
Nederland eindigt dit jaar en begint het nieuwe jaar alsnog in een volledige lockdown. Vijf weken is het land op slot om het aantal besmettingen terug te dringen.
De KCW is tussen 19-12-2020 en 31-01-2021 gesloten voor álle lessen en activiteiten.
Wij hopen iedereen weer gezond en zonder klachten te begroeten op maandag 01 februari 2021 (= start seizoen 2021-1).
03 november 2020
Op dinsdag 3 november waren premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer op televisie. Ze vertelden over meer strenge regels tegen het coronavirus. De belangrijkste dingen noemen wij hier.

  • Blijf en werk zoveel mogelijk thuis.
  • Ga alleen naar het werk als het echt niet anders kan.
  • De groep mag binnen niet groter zijn dan 2 mensen.
    Bijvoorbeeld in een gebouw.
  • De groep mag buiten niet groter zijn dan 2 mensen.
  • U mag dus ook geen lessen volgen met meer dan 2 mensen.

Dit houdt in dat álle lessen t/m 18 november niet worden gegeven.
Hoe we eventueel verder kunnen in de periode van 19 november tot 20 december (einde seizoen) wordt dan besloten.
28 oktober 2020
Omdat Rutte en De Jonge nog geen aanvullende maatregelen hebben afgekondigd, heeft het bestuur besloten om het stilleggen van alle activiteiten met minimaal 1 week te verlengen tot en met dinsdag 3 november.
14 oktober 2020
Het bestuur heeft vanavond besloten om per direct álle activiteiten voor de komende 2 weken volledig stil te leggen.
Ook de kantine zal in die periode gesloten blijven.
De verwachting is dat MP Rutte na 2 weken een update zal geven over de stand van zaken.
Het bestuur zal dan beslissen om nog eens 2 weken dicht te blijven, e.e.a. afhankelijk van de dan geldende richtlijnen die het RIVM aangeeft.
De cursisten worden door de trainers via de app ingelicht over dit besluit.
05 september 2020
Op maandag 31 augustus is het seizoen 2020-2 voor alle cursussen van start gegaan. Uiteraard houden wij ons aan de COVID-19 maatregelen van het RIVM en is het protocol van regels en verplichtingen nog steeds van kracht.
23 juli 2020
Het seizoen 2020-1 is officieel voorbij! Wij wensen leden die op vakantie zijn (of nog gaan!) een prettige vakantie toe! Het bestuur treft voorbereidingen om op 31 augustus te kunnen starten met het seizoen 2020-2, met in achtneming van de dan geldende COVID-19 maatregelen.
22 juni 2020
Met in achtneming van de regels m.b.t. hygiëne en afstand, zijn m.i.v. 19 mei jl. een aantal lessen weer voorzichtig opgestart. Omdat deze aanpak goed werkt, worden er nu voorbereidingen getroffen om vanaf maandag 31 augustus (start van het nieuwe seizoen) weer volledig te kunnen starten. Nadere berichtgeving hierover volgt binnenkort.
08 mei 2020
Volgens de toespraak van MP Rutte, zijn per 11 mei de maatregelen versoepeld voor trainingen in de buitenlucht.
We mogen dus voorzichtig weer beginnen met les geven.
De lessen worden daarom weer opgestart vanaf dinsdag 19 mei. We zullen voorzichtig een begin maken met de resterende lessen van het seizoen 2020-1. De cursisten hebben via hun trainer(s) een protocol van regels en verplichtingen ontvangen waaraan een ieder die het terrein van de KCW betreedt zich moet houden. Op die manier hopen wij iedereen een veilige omgeving te kunnen bieden.
14 maart 2020
Gezien de ontwikkelingen in andere landen die al enkele weken voorlopen op Nederland zal het aantal besmettingen de komende weken ook hier fors stijgen.
De maatregelen volgen elkaar ook snel op, wat vorige week nog werd weggewuifd is nu realiteit.
Om te voorkomen dat je over een paar dagen of 1 week alsnog alles moet annuleren, heeft het bestuur van KC Woerden e.o. vanmorgen besloten om geen enkel risico te nemen en de trainingen tot nader order af te gelasten.

Dit betreft een maatregel die voor álle trainingen is genomen en voorlopig geldt tot maandag 1 juni 2020.

Een vervelende beslissing, maar wel een noodzakelijke.
Zodra er meer duidelijkheid is houden we jullie uiteraard op de hoogte van de verdere ontwikkelingen, incl. de in te plannen inhaallessen.

Namens het bestuur,

Marcel van Groningen
secretaris Kynologenclub Woerden e.o.