Aandacht voor KNGF in de Nalatenschap

Conny en Corne met Joska op een boot voor een groot raam met uitzicht op het water

Ook dit seizoen besteedt het SBS6-programma De Nalatenschap aandacht aan KNGF Geleidehonden. Op zondag 3 november vertellen Connie en haar man Corné, beiden slechtziend, waarom ze alles aan KNGF Geleidehonden nalaten. Connie: ‘Dankzij mijn blindengeleidehond Joska kunnen we mooie, verre cruisereizen maken. Zij loodst mij waar ook ter wereld overal veilig door en langs. Die vrijheid willen wij anderen ook laten ervaren.’

In dit blog lees je uitgebreid over hun avonturen en de zeebenen van Joska. En vergeet niet te kijken: zondag 3 november om 12.30 uur op SBS6.

Lees het blog en bekijk de preview

Nieuws en achtergrond

Nieuws en achtergrond
portret van sylvana en arlan

‘Dankzij Ferdy voel ik me rustiger’

Door een zeldzame longaandoening heeft Kyara het altijd benauwd en is haar toekomst onzeker. Assistentiehond Ferdy helpt haar met van alles, zoals sokken uittrekken, veters losmaken en dingen oprapen. Maar Ferdy doet zoveel meer. In dit blog vertelt Kyara hoe belangrijk Ferdy voor haar is.
3 mensen in halloweensfeer en kleding in het bos

Recordaantal deelnemers Hondentocht

Natuurlijk blikken we terug op de derde editie van deze spannende sponsorloop! Met nog meer honden en mensen dan voorgaande jaren was het evenement een groot succes. In dit verslag lees je meer over deze sfeervolle boswandeling. 
Joplin en een kindje rennen door de plassen

Een KNGF-pup opvoeden doe je zo

Pleeggezin Tombe-van Laar uit Katwijk heeft pup Joplin. Als trotse pleegouders leggen ze de avonturen van hun pup vast en plaatsen de leukste kiekjes op Instagram. Bekijk de fotoreeks en krijg een uniek kijkje in het opvoeden van een pup.
Wist je dat…
Je op dinsdag en vrijdag kunt langskomen bij ons voor een bijzondere middag? Op de geleidehondensimulator ervaar je hoe het is om blind met een geleidehond te lopen, van een ambassadeur hoor je uit eerste hand wat een geleidehond voor iemand betekent en je krijgt een uniek kijkje op ons opleidingsterrein.
Pak snel je agenda en boek een middag!Bas Hoek: ‘Ik vond het best heftig om me helemaal te moeten overgeven aan een geleidehond. Dat moment van loslaten en je te laten leiden, ook al is het via een simulator, was spannend. Verder vond ik het een boeiende en gezellige middag. Ik heb van alles opgestoken over de andere honden die KNGF opleidt en ik vond de ambassadeur die haar verhaal deed echt een rolmodel.’
Geef je op voor een bezoekje bij ons in Amstelveen