KC Woerden gaat hoopercursus geven

Op maandag 30 januari start de KCW met de cursus Hoopers. Hoopers is een leuke, nieuwe volwaardige hondensport die geschikt is voor elke hond van elke leeftijd. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Het aanleren van de oefeningen gebeurt “drukvrij”, het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft.

Een Hoopers-parcours bestaat uit hoepelvormige toestellen en (korte) tunnels waar de honden doorheen moeten en tonnen en hekjes waar omheen moet worden gelopen. Doordat er telkens een ander parcours wordt uitgezet blijft de variatie en daardoor het plezier hierin erg groot. Uiteraard worden eerst alle onderdelen apart aangeleerd waarbij de hond ook zelfstandig leert te werken.

Uiteindelijk leert de hond een parcours zelfstandig af te leggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler die daarbij op 1 plek blijft staan en dus niet hoeft mee te rennen en zelfs niet mee hoeft te lopen.

Hoopers is een volwaardige hondensport die o.a. gebruikt kan worden om jonge honden die nog niet volgroeid zijn voor te bereiden op Agility. Maar het is tevens een prachtige sport voor honden die door ouderdom of blesures niet meer kunnen deelnemen aan de reguliere Agility. Door de minimale lichamelijke belasting is Hoopers dus een geweldige sport voor honden van alle leeftijden.

Meer weten of deze fantastische vorm van hondensport? Neem contact op met Hans van Heulen.