Puppen

Onze puppencursus bestaat -net als de rest van onze cursussen- uit minimaal 16 lessen. De lessen bestaan uit ca. 1 uur op het trainingsveld, waar gewerkt wordt aan socialisatie, een goede en leuke relatie tussen baas, de rest van het gezin en de hond en worden er de basisoefeningen aangeleerd. Daarna wordt er nog een stukje theorie gegeven in onze kantine waarin allerlei zaken behandeld worden waar u als nieuwe hondeneigenaar tegen aan loopt in uw dagelijkse thuissituatie, zoals zindelijkheid, dierenarts, bijten, alleen thuis blijven, in welke fase uw hond zich bevindt, inentingen, gedrag, mee in de auto enz. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

De basisoefeningen op het veld bestaan o.a. uit: Aandacht, Zit, Sta, Af, Meelopen zonder trekken, Gebit bekijken, Rennen/ Roepen (komen bij de baas) , Begroeten, Spelen met de baas, Bezoek aan de dierenarts.

Daarnaast worden er nog meer oefeningen aangeleerd die leuk, handig of een basis zijn voor de vervolgcursussen. De cursus wordt aan het einde afgesloten met een test. Niets om u zorgen over te maken maar meer bedoeld om te kijken  of onze lesinhoud voldoet aan uw behoefte. Verder wordt bekeken wat voor u een eventuele vervolgcursus zou kunnen zijn, dit is natuurlijk ook afhankelijk van wat uw toekomst-ideëen zijn met uw hond. U kunt het advies krijgen om door te stromen naar de Junioren of naar de Basis 1/2 cursus. Dit is afhankelijk van verschillende zaken: hoe is de band tussen baas en hond – het ene ras bindt zich wat makkelijker dan het andere-, is de hond erg speels of wil hij graag werken? Deze test zal tijdens uw laatste les worden afgenomen en is een clubexamen. Tijdens deze test zal uw eigen trainer u begeleiden, tijdens de test kijken 2 onafhankelijke trainers mee om uw vorderingen te beoordelen en aan het einde van de test wordt dan samen met u en uw eigen trainers besproken hoe de test is verlopen.