Terug naar cursus-overzicht
Gevorderden

Obedience

Bent u geïnteresseerd om deze cursus te volgen? Schrijf u dan onderaan deze pagina in!

Dit is een landelijke cursus die valt onder de Raad van Beheer (Cynophilia) en wordt, in tegenstelling tot onze clubexamens, geëxamineerd door externe keurmeesters. Er wordt in deze cursussen meer gelet op de uitvoering van de oefeningen, het gedrag van de hond en de omgang/band baas-hond. Natuurlijk wordt hier zeker ook op gelet tijdens alle cursussen  die men bij de KCW volgt maar in deze lessen/examens nog wat extra en kan men zelfs voor harde commando’s, veel en harde correcties enz. puntenaftrek krijgen of zelfs gediskwalificeerd worden.

De obedience bestaat uit OB-B (Beginners), OB-1, 2 en 3. Men kan zelfs in deze klassen landelijke wedstrijden lopen.

Enkele oefeningen bij deze lessen zijn:

OB-B: voorlangs achterlangs (gedrag t.o.v. andere honden, 1 minuut liggen in het zicht, vak zenden, zit tijdens het volgen, enz.

OB-1: 1 minuut zitten in zicht, staan tijdens het volgen, vlak apport, positie op afstand, enz.

OB-2: 2 minuten liggen met geleider uit zicht met afleiding, komen met staan, vak zenden met af- en aansluiten, metaal apport over de hoogtesprong, enz.

OB-3: 2 minuten zitten met geleider uit zicht, vooruit sturen; daarna richting vak zenden met af- en aansluiten, apport met richting, sorteerproef, enz.

Dit zijn natuurlijk niet alle oefeningen per discipline maar een voorbeeld van wat er allemaal op u afkomt als u na de EG besluit door te gaan in de obedience.

Als u deze oefeningen zo leest denkt u vast “dat gaat ons nooit lukken”, geloof ons; het kan! 

Mits men vanaf de basis (puppen enz.) consequent, met veel plezier en respect voor elkaar werkt. Het gaat ook niet lukken als u alleen maar het uurtje tijdens uw lessen gebruikt om te trainen. Ook thuis zult u moeten oefenen, maar dat geldt voor alle cursussen die u bij ons volgt. 

Een hond voedt je net als kinderen nu eenmaal niet in een uurtje per week op. Maar het kan wel veel plezier en voldoening voor baas en hond geven. En nee, het gaat niet in één of twee seizoenen lukken maar in 4/5 seizoenen kan je een heel eind komen, afhankelijk van de hond en de inzet van de baas.

Deze cursus wordt geleid door

Bianca van Heulen

Bianca van Heulen

Jacob van Veen

Jacob van Veen

Coby van Groningen

Coby van Groningen

Interesse in deze cursus?

Geïnteresseerd geraakt in deze cursus? Schrijf u dan in via het onderstaand formulier.

Direct inschrijven

Meld u aan voor deze cursus

Naar aanleiding van uw aanmelding zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Gegevens van uw hond