Terug naar cursus-overzicht
Beginners

Junioren vervolg

Bent u geïnteresseerd om deze cursus te volgen? Schrijf u dan onderaan deze pagina in!

Na de junioren kan men het advies krijgen om door te stromen naar de Junioren Vervolgcursus. Deze cursus is minimaal nodig om door te kunnen stromen naar de Elementaire Gehoorzaamheid (E.G.). Dit is ook de eerste stap om door te kunnen naar naar Gedrag en Gehoorzaamheid (Obedience), maar is ook de minimum eis om bijvoorbeeld richting Behendigheid, Spel en Appèl, Flyball of Recreanten door te stromen. Voor deze disciplines is het namelijk van belang dat er een stuk appèl op uw hond zit, zodat hij bij u komt als u hem roept, de bal terug brengt en ook weer afgeeft en sociaal is.

Wat houdt Junioren Vervolg in?

Het nog netter en strakker werken van bijvoorbeeld Zit- Sta- Af- Voet- Volgen- Voorkomen, dan bij de Junioren. Maar ook het apporteren, het spelen met de baas (met name het lossen), Gebit aan drie zijden laten zien, Uitbreiding van de Blijf-oefeningen, Aandacht.

Na deze cursus kunt u dus wat gerichter kiezen of u de strakkere gehoorzaamheid of meer de “fun”- kant van de hondensport zoals Behendigheid, Flyball enz. in wil. Maar ook voor deze kant van bezig zijn met uw hond geldt dat er een goede band tussen baas en hond moet zijn en er goed appèl op de hond moet staan. Het kiezen van deze volgende stap met uw hond gaat uiteraard altijd in samenspraak met uw huidige trainers, de trainerscoördinator en de trainers van de nieuwe discipline waar u voor kiest.

Aan het eind van de cursus doet u een club examen. Een club examen betekent dat uw eigen trainers u begeleiden net als in de les en twee andere trainers van onze vereniging u en uw hond beoordelen. Na afloop van het examen worden uw vorderingen met u en uw trainers doorgesproken.

Deze cursus wordt geleid door

Marcel van Groningen

Marcel van Groningen

Interesse in deze cursus?

Geïnteresseerd geraakt in deze cursus? Schrijf u dan in via het onderstaand formulier.

Direct inschrijven

Meld u aan voor deze cursus

Naar aanleiding van uw aanmelding zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Gegevens van uw hond