Terug naar cursus-overzicht
Beginners

Junioren Vervolg Spel

Bent u geïnteresseerd om deze cursus te volgen? Schrijf u dan onderaan deze pagina in!

Interesse? Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier onder aan deze pagina te gebruiken.

Na de junioren kan men het advies krijgen om door te stromen naar de Junioren Vervolgcursus. Deze cursus is minimaal nodig om door te kunnen stromen naar de Elementaire Gehoorzaamheid (E.G.). Dit is niet alleen de eerste stap om door te kunnen naar naar Gedrag en Gehoorzaamheid (Obedience), maar is ook de minimum eis om bijvoorbeeld richting Spel en Appèl of Recreanten door te stromen. Voor deze disciplines is het namelijk van belang dat er een stuk appèl op je hond zit, zodat hij bij je komt als je hem roept, de bal terug brengt en ook weer afgeeft en sociaal is.

Wij hebben twee richtingen in Junioren Vervolg (JV), nl.; JV Obedience of JV Spel.

Wat houdt Junioren Vervolg Spel in?

Bij de cursus JV Spel ligt de nadruk op de samenwerking en het plezier tussen eigenaar en hond.

Samenwerking baas en hond
De cursus JV Spel geeft je een unieke kans om samen met je hond actief als team bezig te zijn. Juist door het werken in teamverband, wordt de onderlinge band tussen jou en je hond versterkt. Hier heb je niet alleen profijt van op het veld, maar ook in de thuissituatie en buitenshuis. Honden die voldoende geestelijk worden gestimuleerd, vertonen beduidend minder probleemgedrag dan honden die niet voldoende worden gestimuleerd.

Verbeteren en optimaliseren conditie
Behalve dat het samenwerken in teamverband leuk is en goed is voor de onderlinge band, is het ook nog eens een hele goede manier om de conditie van je hond te verbeteren en optimaal te houden. En, dit geldt niet alleen voor je hond; ook voor de baas is het een prettige bijkomstigheid om tegelijkertijd de conditie te verbeteren en te optimaliseren.

Combinatie van diverse hondensporten
In de cursus JV Spel worden wekelijks combinaties aangeboden van behendigheid. De vele variaties die in deze cursus worden aangeboden, maakt deze cursus voor zowel eigenaar als hond zeer uitdagend. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het zitten (wachten) voor een oefening en het komen op bevel.

Voor wie geschikt?
De cursus is in principe geschikt voor alle honden, ongeacht ras, mits zij de cursus Junioren met goed gevolg hebben afgesloten met een examen.
De lessen zijn zodanig ontwikkeld dat het voor iedereen op eigen niveau te volgen is en dat het zowel voor baas als hond een uitdaging blijft. Voorwaarde is wel dat je hond gezond is, ouder is dan één (1) jaar, luistert naar de commando's Zit- Af- Sta- Voet- Volgen- Voorkomen, én (niet onbelangrijk!) geen problemen vertoont in de omgang met andere honden.

Na deze cursus kun je dus wat gerichter kiezen of je de strakkere gehoorzaamheid of meer de “fun”- kant van de hondensport zoals Agility, Spel & Appèl, enz. in wil. Maar ook voor deze kant van bezig zijn met je hond geldt dat er een goede band tussen baas en hond moet zijn én er goed appèl op de hond moet staan. Het kiezen van deze volgende stap met je hond gaat uiteraard altijd in samenspraak met je huidige trainers, de trainerscoördinator en de trainers van de nieuwe discipline waar je voor kiest.

Het eind van de cursus wordt afgesloten d.m.v. een club examen. Een club examen betekent dat je eigen trainers je begeleiden net als in de les en twee andere trainers van onze vereniging jou en je hond beoordelen. Na afloop van het examen wordt dit met jou en je trainers doorgesproken en ontvang je een diploma.

Deze cursus wordt geleid door

Annette van Dijk

Annette van Dijk

Yvonne Mudde

Yvonne Mudde

Interesse in deze cursus?

Geïnteresseerd geraakt in deze cursus? Schrijf u dan in via het onderstaand formulier.

Direct inschrijven

Meld u aan voor deze cursus

Naar aanleiding van uw aanmelding zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Gegevens van uw hond