Terug naar cursus-overzicht
Gevorderden

Junioren Vervolg Obedience

Bent u geïnteresseerd om deze cursus te volgen? Schrijf u dan onderaan deze pagina in!

Interesse? Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier onder aan deze pagina te gebruiken en de cursusnaam JV OBEDIENCE te vermelden.

Na de junioren kan men het advies krijgen om door te stromen naar de Junioren Vervolgcursus. Deze cursus is minimaal nodig om door te kunnen stromen naar de Elementaire Gehoorzaamheid (E.G.). Dit is ook de eerste stap om door te kunnen naar Gedrag en Gehoorzaamheid (Obedience), maar is ook de minimum eis om bijvoorbeeld richting Spel en Appèl, Agility, Hoopers of Recreanten door te stromen. Voor deze disciplines is het namelijk van belang dat er een stuk appèl op je hond zit, zodat hij bij je komt als je hem roept, de bal terug brengt en ook weer afgeeft en sociaal is.

Wij hebben twee stromingen bij Junioren Vervolg (JV), nl.; JV Spel en JV Obedience.

Wat houdt Junioren Vervolg Obedience in?


Inhoud van de cursus
Bij de cursus JV Obedience ligt de nadruk op het nog netter en strakker werken dan bij de Junioren.
De cursus bestaat uit een aantal oefeningen waarin aan het einde van het seizoen examen in moet worden gedaan. De oefeningen zijn: Negeren van andere honden, Meelopen, Zit/ blijf, Af/ blijf, Staan, Rond pion sturen, Vak sturen, Aangelijnd volgen, Apporteren, Komen op bevel aan de voet en Posities op afstand.

Na deze cursus kun je wat gerichter kiezen of je de strakkere gehoorzaamheid of meer de “fun”- kant van de hondensport zoals Spel & Appél, Agility en Hoopers in wil. Maar ook voor deze kant van bezig zijn met je hond geldt dat er een goede band tussen baas en hond moet zijn en er goed appèl op de hond moet staan.
Het kiezen van deze volgende stap met uw hond gaat uiteraard altijd in samenspraak met uw huidige trainers, de trainerscoördinator en de trainers van de nieuwe discipline waar u voor kiest.

Samenwerking baas en hond
De cursus JV Obedience geeft je een unieke kans om samen met je hond actief als team bezig te zijn. Juist door het werken in teamverband, wordt de onderlinge band tussen jou en je hond versterkt. Hier heb je niet alleen profijt van op het veld, maar ook in de thuissituatie en buitenshuis. Honden die voldoende geestelijk worden gestimuleerd, vertonen beduidend minder probleemgedrag dan honden die niet voldoende worden gestimuleerd.

Verbeteren en optimaliseren conditie
Behalve dat het samenwerken in teamverband leuk is en goed is voor de onderlinge band, is het ook nog eens een hele goede manier om de conditie van je hond te verbeteren en optimaal te houden. En, dit geldt niet alleen voor je hond; ook voor de baas is het een prettige bijkomstigheid om tegelijkertijd de conditie te verbeteren en te optimaliseren.

Voor wie geschikt?
De cursus is in principe geschikt voor alle honden, ongeacht ras, mits zij de cursus Junioren met goed gevolg hebben afgesloten met een examen. 

Afsluitend examen
Het eind van de cursus wordt afgesloten d.m.v. een club examen. Een club examen betekent dat je eigen trainers je begeleiden net als in de les en twee andere trainers van onze vereniging jou en je hond beoordelen.
Na afloop van het examen wordt dit met jou en je trainers doorgesproken en ontvang je bij voldoende punten een diploma.

Deze cursus wordt geleid door

Coby van Groningen

Coby van Groningen

Jacob van Veen

Jacob van Veen

Interesse in deze cursus?

Geïnteresseerd geraakt in deze cursus? Schrijf u dan in via het onderstaand formulier.

Direct inschrijven

Meld u aan voor deze cursus

Naar aanleiding van uw aanmelding zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Gegevens van uw hond