Terug naar cursus-overzicht
Beginners

Hoopers

Bent u geïnteresseerd om deze cursus te volgen? Schrijf u dan onderaan deze pagina in!

Interesse? Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier onder aan deze pagina te gebruiken en de cursusnaam HOOPERS te vermelden.

Hoopers is een leuke, nieuwe en volwaardige op zich zelf staande tak van hondensport. Deze vorm van hondensport is geschikt voor elke hond ongeacht de leeftijd en vindt zijn oorsprong in de Agility (behendigheid).

Het spreekt voor zich dat de hond lichamelijk gezond moet zijn vanwege de toestellen en sprongen die hierbij gebruikt worden. Ook de handler moet beschikken over een redelijke tot goede conditie omdat deze het parcours mee moet rennen/lopen met de hond.  Bij Hoopers worden hoepelvormige toestellen (hoopers) gebruikt die gewoon op de grond staan en waar de hond doorheen gedirigeerd wordt alsmede tonnen, korte tunnels en hekjes waar de hond om- en doorheen moet lopen. De aangepaste toestellen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Er zijn geen hoge toestellen of sprongen in het parcours verwerkt en de hond wordt geleerd zelfstandig het parcours te lopen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler die hierbij op 1 plaats blijft staan.

Uiteraard worden de oefeningen en toestellen eerst een voor een “drukvrij” aangeleerd (het moet tenslotte leuk blijven voor baas en hond).  Het einddoel is dat de hond uiteindelijk een parcours zelfstandig op aanwijzingen van de handler, die dus niet zelf mee rent of loopt, aflegt.

Doordat de parcoursen, net als bij Agility, steeds afwisselen blijft het leuk en spannend voor hond en handler.

Kortom, een leuke sport om samen met uw hond bezig te zijn en te bouwen aan een goede band, samenwerking en vertrouwen tussen u beiden.

Interesse? Hoopers kan al gevolgd worden nadat de Juniorencursus is afgerond én als de hond minimaal 1 jaar oud is.

Deze cursus wordt geleid door

Marga van Oort

Marga van Oort

Marion de Rouw

Marion de Rouw

Interesse in deze cursus?

Geïnteresseerd geraakt in deze cursus? Schrijf u dan in via het onderstaand formulier.

Direct inschrijven

Meld u aan voor deze cursus

Naar aanleiding van uw aanmelding zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Gegevens van uw hond