Hoopers

Vanaf 30 januari 2017 kunt u nu ook de cursus Hoopers bij de Kynologenclub Woerden volgen.

Hoopers is een leuke, nieuwe en volwaardige op zich zelf staande tak van hondensport. Deze vorm van hondensport is geschikt voor elke hond ongeacht de leeftijd en vindt zijn oorsprong in de Agility (behendigheid).

Bij Agility moet de hond echter volledig uitgegroeid en lichamelijk gezond zijn vanwege de toestellen en sprongen die hierbij gebruikt worden. Ook de handler moet beschikken over een redelijke tot goede conditie omdat deze het parcours mee moet rennen/lopen met de hond.  Bij Hoopers worden hoepelvormige toestellen (hoopers) gebruikt die gewoon op de grond staan en waar de hond doorheen gedirigeerd wordt alsmede tonnen, korte tunnels en hekjes waar de hond om- en doorheen moet lopen. De aangepaste toestellen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Er zijn geen hoge toestellen of sprongen in het parcours verwerkt en de hond wordt geleerd zelfstandig het parcours te lopen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler die hierbij op 1 plaats blijft staan.

Uiteraard worden de oefeningen en toestellen eerst een voor een “drukvrij” aangeleerd (het moet tenslotte leuk blijven voor baas en hond). ¬†Het einddoel is dat de hond uiteindelijk een parcours zelfstandig op aanwijzingen van de handler, die dus niet zelf meerent of loopt, aflegt.

Doordat de parcoursen, net als bij Agility, steeds afwisselen blijft het leuk en spannend voor hond en handler.

Kortom, een leuke sport om samen met uw hond bezig te zijn en te bouwen aan een goede band, samenwerking en vertrouwen tussen u beiden.

Interesse?? Hoopers kan al gevolgd worden vanaf de puppen en Juniorencursus dus als 2e cursus er bij.

Meer weten?? Neem contact op met onze trainerscoördinatoren Ad van Putten of Hans van Heulen.