Terug naar cursus-overzicht
Gevorderden

Elementaire Gehoorzaamheid

Bent u geïnteresseerd om deze cursus te volgen? Schrijf u dan onderaan deze pagina in!

Interesse? Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier onder aan deze pagina te gebruiken.

Na de Junioren-Vervolgcursus kan men, indien men echt richting gehoorzaamheid wil, kiezen om door te gaan naar de E.G. De E.G. is het laatste club examen en moet men halen om door te kunnen naar de Obedience (gedrag en gehoorzaamheid). Obedience is een landelijke cursus en wordt door externe keurmeesters van de Raad van Beheer geëxamineerd. Daarom wordt er in de E.G. ook al begonnen met hogere eisen te stellen aan baas en hond en wordt de nadruk gelegd op het strakker werken. Er wordt bijvoorbeeld meer gekeken naar gedrag ten opzichte van andere honden, mensen – is de hond te betasten-, omgang baas/ hond. Indien men voor dit examen zakt, zal men de cursus nog een keer over moeten doen of een andere richting moeten kiezen. Maar zowel in de E.G. als in de Obedience geldt, zoals in iedere tak van de hondensport: de hond en de baas moeten plezier hebben in het samenwerken met elkaar.

De oefeningen in het E.G. zijn: negeren van andere honden (voorlangs/ achterlangs), meelopen aan de slappe lijn, zit/ blijf (1 minuut blijven zitten, geleider op 5 meter), af/ blijf (1 minuut blijven liggen, geleider op 7 meter), staan, vak sturen (afstand 7 meter vanaf voorzijde), los volgen met wendingen, komen aan de voet (vanaf 10 meter), rond pion sturen (op 6 meter), apporteren (O.B.B. of O.B.1 methode) en posities op 2 meter afstand (commando's AF, BLIJF/ WACHT, ZIT en AF.

Ook bij de E.G. zit een stuk theorie, zoals het bespreken van de veldoefeningen, het gedrag van de hond en de mate van gehoorzaamheid.

Deze cursus wordt geleid door

Coby van Groningen

Coby van Groningen

Jacob van Veen

Jacob van Veen

Interesse in deze cursus?

Geïnteresseerd geraakt in deze cursus? Schrijf u dan in via het onderstaand formulier.

Direct inschrijven

Meld u aan voor deze cursus

Naar aanleiding van uw aanmelding zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Gegevens van uw hond