Terug naar actueel
24-12-2022

Waar moet ik op letten als ik een puppy wil kopen?

Pup

Waar u een pup ook koopt, u moet altijd op een aantal zaken letten. Als deze niet in orde zijn, kunt u de pup beter niet kopen, ook al ziet het diertje er nog zo schattig uit!

De puppy-checklist

Voor toekomstige baasjes is er een puppy-checklist.

U moet letten op het gedrag, de gezondheid en de manier waarop de dieren gefokt zijn, en het is belangrijk dat de fokker rustig de tijd neemt om uw vragen te beantwoorden. In deze puppy-checklist vindt u de belangrijkste zaken genoemd.

Stappenplan ‘Puppy via internet’

Vermijd foute fokkers en handelaars bij de online zoektocht naar een pup.
Wie een gezonde en sociale pup wil kopen, moet op veel dingen letten. Als u zeker weet dat een pup bij u en uw situatie past, dat u voldoende tijd heeft en welk ras of type hond het beste bij u zou passen, is de volgende stap om te zoeken naar een goed aanschaf adres.

Wie geen rashond aanschaft via een rasvereniging zoekt meestal zelf op internet naar adressen. Er zijn heel veel advertenties met schattige foto’s en mooie verhalen, maar helaas zitten daar veel malafide handelaars tussen of fokkers die het niet zo nauw nemen met het welzijn en de gezondheid van de honden. 

Hoe vindt u een betrouwbaar adres en hoe herkent u een foute fokker? Dit plan bevat 6 stappen die u helpen om malafide handelaars en foute fokkers te vermijden. Kijk op https://www.licg.nl voor meer informatie.