Terug naar actueel
16-11-2022

Spup KNGF - Nielson

Het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) is een Nederlandse stichting die honden opleidt tot blindengeleidehond voor blinde en zeer slechtziende mensen.
Onze vereniging sponsort al jaren een pup bij KNGF Geleidehonden; een spup genaamd.

KNGF helpt mensen met een beperking om hun wereld te vergroten en zelfstandigheid te behouden, met inzet van professioneel getrainde hulphonden. Een leuke baan vinden, daten, op vakantie gaan, of een restaurant bezoeken: voor mensen met een beperking kan dat een uitdaging zijn. Een hulphond maakt de stap naar buiten kleiner, zodat het sociale leven groter wordt.

Onze laatste spup was Zanne. Helaas was Zanne niet stabiel genoeg en té gevoelig om een buddyhond te worden voor mensen met PTSS of kinderen met een beperking of autisme.
Hieruit blijkt maar weer eens, dat niet elke hond geschikt is om een hulp- of blindengeleidehond te worden.
Gelukkig voor Zanne is er al een adoptiegezin gevonden waar hij nog een goede en vrolijke huishond kan zijn.

Wij zijn nu overgezet naar spup Nielson. Nielson is op 06-12-2022 geboren in een nestje van 6 puppy's.
Inmiddels zit hij in een KNGF gastgezin waar hij voor een jaar mag wonen en het begin van zijn opleiding krijgt. Hij is uiteraard al naar de dierenarts geweest, leert commando's zoals zitten voor het eten en

Samen met een paar speelgenootjes rent Nielson over deze houten brug en het daarachterliggende grind.
Als toekomstige hulphond leert hij ook wennen aan verschillende ondergronden. Stoeptegels, asfalt, zand, houten vlonders, ijzeren traanplaten (waarover mensen in een rolstoel een winkel kunnen binnenrijden), grind, houtsnippers.... de grond onder Nielson's hondenpootjes kan enorm verschillen. Handig als hij in de toekomst niet opkijkt van een "vreemde" ondergrond. En dus ook handig als hij over bruggetjes van verschillende materiaal durft te lopen. En dit gaat prima! Hollend met zijn vriendjes heeft hij niet eens in de gaten waarr hij overheen rent. En trouwens, voor een hondje dat zo stoer is om over stapstenen in de sloot te lopen, stelt zo'n brug waarschijnlijk weinig voor..

Hoe dit ging, zie je in het filmpje..!
Stepping stones https://youtu.be/DgDIqaLSqEQ